Pravila zaštite privatnosti

Posljednja revizija 01.09.2011.

Pek-Snack Fornetti d.o.o., sa sjedištem u Mrkšina 67/c, Zagreb ("Društvo"), kreirala je ova pravila u vezi sa zaštitom privatnosti za www.peksnack.hr ("web stranica") u cilju demonstriranja svog čvrstog stava vezanog za poštovanje privatnosti. U daljnjem tekstu prikazana su pravila Društva vezana uz prikupljanje i slanje informacija prikupljenih putem ove web stranice. Savjetujemo Vam da pročitate ova pravila prije nego što pristupite web stranici. Svojim pristupanjem ovoj web stranici potvrđujete da prihvaćate sve odredbe ovih pravila, stoga Vas molimo da ne pristupate ovoj web stranici ako niste suglasni s bilo čime što je ovdje izneseno.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

I. Prikupljanje i upotreba informacija od strane Društva
A. Informacije koje omogućuju osobnu identifikaciju

Mi ćemo prikupljati informacije koje omogućuju Vašu osobnu identifikaciju, kao što su Vaše ime, poštanska adresa, brojevi telefona i mobilnog telefona, elektronska adresa ("adresa e-pošte"), kada nam Vi takve podatke dostavite tijekom posjeta ovoj web stranici: na primjer, kada otvarate korisnički račun, sudjelujete u nagradnoj igri, kada se prijavljujete za biltene, sudjelujete u anketi, kontaktirate službu za korisnike ili na neki drugi način interaktivno koristite ovu web stranicu. Vaši osobni identifikacijski podaci mogu se koristiti s naše strane u sve zakonite svrhe koje mogu uključivati, primjerice odgovaranje na Vaše zahtjeve, obradu vaših zahtjeva, korištenje u administrativne svrhe kao što je vođenje nagradnih igara, praćenje koji su dijelovi web stranice Vama zanimljivi, obrada podataka vezanih uz nagrade.

Napomena o korištenju ove web stranice od strane djece

Ova se web stranica ne obraća djeci i mi zahtjevamo da djeca kroz ovu web stranicu ne daju informacije o osobnom identitetu.

B. Demografske informacije

Mi ćemo možda također prikupljati demografske podatke, kao što su Vaš datum rođenja, spol i poštanski broj. Demografski podaci mogu se koristiti kako bi prilagodili Vaša iskustva na ovoj web stranici, na primjer, tako što ćemo Vam prikazati sadržaj sa specijalnim događajima i reklamama koje bi Vas mogle zanimati i prikazati sadržaj u skladu s Vašim poštanskim brojem.

Povremeno se podaci koji ne služe za identifikaciju nekog određenog korisnika mogu prikupiti i učiniti dostupnim podružnicama Društva i povezanim društvima, strateškim partnerima, trgovcima i oglašivačima.

C. Pasivno prikupljanje informacija koje nisu osobne prirode

Ova web stranica često zahtijeva uporabu kodiranih ili nekodiranih "kolačića" ("cookies"). Kolačići su podaci koje mrežni poslužitelj postavlja na korisničko računalo u svrhu čuvanja informacija. Kolačići predstavljaju industrijski standard koje koristi većina web stranica i oni olakšavaju korisniku sljedeći pristup određenim web stranicama i njihovo korištenje, primjerice osiguravanjem podataka koji se koriste za isporuku sadržaja koji je prilagođen Vašim interesima i za druge svrhe, na primjer sigurnosne i druge funkcije u vezi s administracijom računa i preko kojih se može ući u trag informacijama koje omogućuju Vašu osobnu identifikaciju.

Kolačići ne uzrokuju oštećenja na Vašim računalnim sustavima ili datotekama i samo web stranica koja Vam je postavila određeni kolačić može čitati, brisati ili modificirati takav kolačić. Ako ne želite da se informacije prikupljaju pomoću kolačića, postoje jednostavni postupci u mnogim pretraživačima koji Vam omogućuju brisanje postojećih kolačića, automatsko odbijanje kolačića ili izbor želite li odbiti ili prihvatiti postavljanje određenog kolačića u svoje računalo. Molimo Vas da provjerite upute za svoj pretraživač ili opciju "help" kako biste saznali više o ovim funkcijama. Međutim, trebate imati u vidu i da odbijanje kolačića može otežati ili onemogućiti Vaš pristup određenim dijelovima web stranice.

Neke uporabe kolačića u vezi s web stranicom mogu biti pod kontrolom pravnih subjekata koji nisu srodni, koje Društvo angažira za rukovođenje određenim programima i ispunjavanje određenih zahtjeva posjetitelja/potrošača. Društvo od ovih pravnih subjekata zahtjeva da ograniče uporabu kolačića na onu koja je u skladu s ovim pravilima, ali Društvo ne može preuzeti odgovornost za uporabu kolačića od strane trećih osoba.

Web stranica također može koristiti tzv. "pikselske oznake" ("pixel tags"),"web signale" ("web beacons") i "prazne GIF-ove" ("clear GIFs") ili slična sredstva (zajedno, "pikselske oznake" ili "Pixel Tags") kako bi se sakupili ukupni statistički podaci o korištenju web stranice i broju reakcija. Pikselske oznake omogućuju nam da prebrojimo korisnike koji su posjetili određene web stranice, da isporučimo uslugu određene robne marke i kao pomoć u određivanju učinkovitosti promotivnih ili reklamnih kampanja. Kada se koriste u elektronskim porukama HTML formata, pikselske oznake pošiljatelju mogu omogućiti da sazna je li i kada je elektronska poruka otvorena.

Pek-Snack Fornetti d.o.o. također prikuplja podatke o "uputitelju", "IP adresama" i raznim "varijabilnim podacima o okruženju".

  • "Uputitelj" je podatak koji web pretraživač prenosi našim web poslužiteljima, koji upućuje na URL s kojeg ste došli.
  • "IP adresa" je broj koji računala u mreži koriste za identifikaciju računala, što omogućuje prosljeđivanje informacija.
  • "Varijabilni podaci o okruženju" uključuju, između ostalog, domenu s koje ste pristupili Internetu, vrijeme u koje ste pristupili web stranici, vrstu web pretraživača i operativnog sustava ili platforme koju ste koristili, Internet adresu web stranice s koje ste prešli na ovu web stranicu, nazive web stranica koje posjećujete kad se nalazite na ovoj web stranici i internetsku adresu web stranice koju posjećujete nakon ove.

Ove informacije prikupljaju se za internu uporabu Društva, kao što je poboljšanje sigurnosti web stranice, otkrivanje općih demografskih trendova, pomoć Društvu u pružanju sadržaja koji je prilagođen Vašim interesima i druga poboljšanja vašeg korištenja sadržaja na ovoj web stranici. Ove informacije mogu se učiniti dostupnim trećim osobama, zajednički, pri čemu se korisnici ne mogu identificirati osobno.

II. Otkrivanje podataka trećim osobama

Pek-Snack Fornetti d.o.o. može omogućiti pristup informacijama koje omogućuju osobnu identifikaciju, uključujući informacije koje Vi dajete na web stranici, trećim osobama kao što je to navedeno u daljnjem tekstu. Također trebate biti svjesni da to znači da mi možemo prenositi podatke bilo kojoj zemlji u svijetu, koje ne pružaju isti nivo zaštite podataka kao zemlja u kojoj Vi živite.

A. Strateški partneri

S vremena na vrijeme, možemo uspostaviti poseban odnos s nekim drugim društvom koje nije u vlasništvu ili povezano s Društvom kako bismo osigurali dodatni sadržaj na ovoj web stranici. Ovi posebni odnosi mogu uključivati poslovne partnere, sponzore i web stranice s kobrendiranjem (ovdje navedene kao "kobrendirane web stranice"). Sve informacije, uključujući i informacije koje omogućuju osobnu identifikaciju, a koje Vi dostavljate na takvim kobrendiranim web stranicama, bit će dostupne navedenim partnerima kao trećim osobama. Svojim sudjelovanjem u aktivnostima ili pružanjem informacija na ovim kobrendiranim web stranicama, Vi nam također dajete suglasnost da informacije koje omogućuju Vašu identifikaciju pružimo takvim trećim osobama. Budući da će takve treće osobe koristiti Vaše informacije u skladu sa svojim pravilima u svezi sa zaštitom privatnosti, morate provjeriti njihove web stranice za informacije o njihovim pravilima u svezi sa zaštitom privatnosti.

B. Dobavljači usluga

Mi ćemo možda koristiti treće osobe, tj. dobavljače usluga, da nam pomognu u vođenju poslova i ove web stranice ili da upravljaju aktivnostima u naše ime, kao što je slanje elektronskih poruka, popunjavanje naloga i administracija nagradnih igara. Mi ćemo možda omogućiti takvim trećim osobama pristup Vašim informacijama u te ograničene svrhe. Na primjer, ako sudjelujete u nagradnom izvlačenju, igri ili programu lojalnosti u kojem se dobivaju nagrade ili premije, mi ćemo svojim agencijama za popunjavanje i menadžment igara i robe učiniti dostupnim informacije koje omogućuju Vašu identifikaciju.

C. Otkrivanje informacija u ostalim slučajevima

Informacije koje omogućuju identifikaciju bilo kojeg pojedinačnog korisnika mogu se učiniti dostupnim drugim društvima koja nisu u sklopu Društva: (I) u skladu sa zakonom, (II) u slučaju prijenosa prava, prijenosa sredstava ili stečaja/likvidacije Društva, (III) u onim slučajevima kad ocijenimo da je otkrivanje određenih informacija potrebno na osnovu zahtjeva tijela za ostvarivanje ili reguliranje prava ili drugog pravnog procesa ili (IV) da bi se zaštitio interes ili sigurnost Društva ili drugih posjetioca ove web stranice.

III. SIGURNOST

Ova web stranica sadrži sigurnosne mjere koje služe kao pomoć u osiguravanju od gubitka, zlouporabe i promjene informacija koje omogućuju osobnu identifikaciju, a koje se nalaze pod njenim nadzorom. Društvo koristi sigurnosne mjere koje su u skladu sa standardnom industrijskom praksom u cilju sprječavanja javnog pristupa informacijama koje omogućuju osobnu identifikaciju i informacijama o aktivnosti računa prikupljenih i korištenih od strane Društva na ovoj web stranici. Na primjer, pristup našim bazama podataka s informacijama koje omogućuju osobnu identifikaciju zaštićen je lozinkom iz sigurnosnih razloga i pristup je dozvoljen samo ključnom osoblju. Neke specifične aktivnosti zaštićene su uporabom tehnologije kodiranja sigurnih komunikacija pod nazivom SSL. SSL (ili Secure Sockets Layer) metoda je skrivanja informacija koja sprječava druge da presreću i čitaju podatke koji se šalju od klijenta (Vašeg računala) do poslužitelja (ove web stranice). Informacije koje omogućuju osobnu identifikaciju i aktivnost web stranice također su zaštićene putem korisničkih imena i lozinki. U cilju očuvanja sigurnosti Vaših podataka, potrebno je da korisničko ime i lozinku tretirate kao povjerljive.

IV. AŽURIRANJE OVE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Pek-Snack Fornetti d.o.o. zadržava pravo izmijeniti ova pravila u vezi sa zaštitom privatnosti. U slučaju da Društvo napravi znatnu izmjenu ovih pravila zaštite privatnosti, ona će biti objavljena ovdje. Mi Vam savjetujemo da redovno provjeravate ovu stranicu s obzirom da će se nastavak uporabe ove web stranice nakon bilo kakvih izmjena pravila zaštite privatnosti smatrati Vašim prihvaćanjem takvih izmjena. U slučaju da Društvo izvrši znatnu izmjenu ovih pravila zaštite privatnosti, bit će objavljena obavijest u svezi s takvom izmjenom.

V. ZAKONSKE ODREDBE

Ova Izjava o privatnosti podliježe zakonima Republike Hrvatske, bez obzira na njezin izbor pravnih odredbi.

VI. STUPANJE U KONTAKT S DRUŠTVOM

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezana za ova pravila zaštite privatnosti ili praksom na ovoj web stranici, možete nas kontaktirati na adresu:

  • Pek-Snack Fornetti d.o.o.
  • Mrkšina 67/c
  • 10175 Zagreb
  • Tel: 01/62 62 777
  • E-mail: